Ubicama Edina Zejćirovića 118 godina zatvora

U Osnovnom sudu Distrikta Brčko BiH  Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović osuđeni su na ukupno 118  godina zatvora za otmicu i svirepo ubistvo Edina Zejćirovića iz Ratkovića kod Čelića, potvrđeno je za portal “Avaza” iz Tužilaštva Distrikta Brčko BiH.

U presudi koja je danas izrečena Suan Halilović je dobio 36  godina zatvora, Nihad Hukić 32 godine i Suvad Djedović 30, dok je Samid Šabanović dobio 20 godina zatvora.

Optužene je 17. novembra 2019. godine okupio Suan Halilović jer mu je, prema navodima optužnice, Zejćirović dugovao 2.000 KM. Uspjeli su ga namamiti u automobil Peugeot 607 u vlasništvu Halilovića. Odmah su ga počeli udarati dok su se vozili od Brčkog prema mjestu Vučilovac, na obali rijeke Save.

 Suan Halilović, Samid Šabanović, Nihad Hukić i Suvad Djedović snimali mučenje Zejćirovića

Pretučenog i polomljenog Zejćirovića oni su ostavili u kanalu pored nasipa, gdje se ubrzo utopio, a oni su se odvezli automobilom.

Edinov nestanak porodica je prijavila 24. novembra 2019. godine, a njegovo tijelo je pronađeno 6. decembra iste godine u rejonu Vučilovca piše Avaz


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79