Ubijen poljoprivrednik, čoban među osumnjičenima

Zdravko Bosančić (87) iz sela Gornje Ratkovo kod Ribnika pronađen je mrtav u svojoj kući i sumnja se da je ubijen. Zbog sumnje da je počinio zločin, uhapšen je jedan muškarac nad kojim je u toku kriminalistička obrada.

Kako saznaje “Avaz”, Bosančić se bavio poljoprivredom i stočarstvom, vlasnik je velikog imanja i stada ovaca. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji sumnjaju da ga je ubio jedan od čobana koji su kod njega bili zaposleni.

Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Maja Đaković-Vidović potvrdila je da je pronađeno tijelo Bosančića te da su uviđaj izvršili dežurna tužiteljica Žana Bojić i službenici PU Mrkonjić-Grad, u prisustvu ljekara sudske medicine.

– Dežurna tužiteljica je naložila da se poduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti pronalaska tijela, a naložena je i obdukcija tijela koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske. Jedna osoba je uhapšena i nad njom je u toku kriminalistička obrada – rekla je Đaković-Vidović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79