Ubijen predsjednik Haitija!

UBIJEN je predsjednik Haitija Jovenel Moise u napadu na njegovu privatnu rezidenciju, otkrio je privremeni premijer te države Claude Joseph.

Joseph je izjavio da je predsjednikovu rezidenciju u Port-au-Princeu napala naoružana skupina ljudi oko jedan sat ujutro po lokalnom vremenu.

U napadu je ozlijeđena predsjednikova supruga, prva dama Haitija.

Jovenel Moise (53) bio je predsjednik Haitija od veljače 2017. nakon što je njegov prethodnik Michel Martelly odstupio.

Moise je često bio pod napadom kritičara te je optuživan za korupciju, a nekoliko puta je bio suočen i s nasilnim antivladinim prosvjedima.

Vlada pozvala ljude da ostanu mirni
Vlada je pozvala stanovnike da ostanu mirni i poručila da sigurnosne snage imaju sve pod kontrolom. Dodali su i da su na snazi sve mjere koje će osigurati nastavak funkcioniranja te države.

“Demokracija će pobijediti”, poručili su, između ostalog, iz ureda privremenog premijera.

Ko su napadači?

Zasad nema službenih informacija tko bi mogli biti napadači na predsjednika Haitija. Međutim, privremeni premijer Claude Joseph za napad je okrivio grupu komandosa, kako je tvitao, “sa stranim elementima”, objavio je novinar Le Nouvelliste, a prenosi Deutsche Welle.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79