Ubili ljubavnika: Prevarenom mužu i rođaku 25 godina zatvora, glavni svjedok žena

Sud im je izrekao kazne od po 12 godina zatvora za teško ubistvo, te za nedozvoljeno proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija po šest mjeseci, što im je na kraju objedinjeno u jedinstvene kazne od po 12 godina i četiri mjeseca.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, njih dvojica su 21.jula 2018. godine, u mjestu Bogaz kod Han Pijeska, Vitiću napravili sačekušu na lokalnom putu i usmrtili ga hicima iz vatrenog oružja.

Motiv ubistva je ljubavna afera, koju je Boškova supruga Biljana ranije imala s Vitićem.

Prethodno je Kovačević putem Facebooka i mobitela primio prijeteće i uvredljive poruke od Vitića, koji je najavio svoj dolazak. Kovačević i Mirović su se potom dogovorili da ga sačekaju s puškama.

Kada je Vitić svojim “golfom 2” stigao na dogovoreno mjesto i ugledao njih dvojicu kako mu s puškama idu u susret, pokušao je rikvercom pobjeći unazad, ali mu nije uspjelo. Njih dvojica su repetirali oružje i zapucali.

Prema njemu su ispalili dva hica, svjesni da ga na taj način mogu usmrtiti, što su i htjeli, navodi se u optužnici, odnosno presudi.

Vitić je pogođen u čelo, te je preminuo na mjestu događaja.

Tokom uviđaja pronađene su dvije puške, koje su korištene u ubistvu. Policija na mjestu ubistva nije odmah pronašla čahure, jer su one bile uklonjene kako bi se zločin prikrio. Čahure je sakrila Biljana, koja je zbog toga bila uhapšena. Tokom ispitivanja se “slomila” i priznala to istražiteljima, te pokazala mjesto gdje je bacila čahure.

Ona je 11 godina starija od Boška, koji je nosio i njeno prezime. Mještani Bogaza su ispričali da su ubijenog Vitića i ranije viđali kako se “mota” po selu.

Odlukom Suda Kovačeviću i Miroviću će u kaznu biti uračunato vrijeme koje su proveli u pritvoru.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79