Ubio direktora zbog otkaza: Ranjeni srpski državljanin i Jordanac

Ubio direktora zbog otkaza: Ranjeni srpski državljanin i Jordanac


U pucnjavi koja se dogodila u jordanskom gradu Akaba, ubijen je jedan Britanac, dok su ranjeni srpski državljanin i jedan Jordanac. Policija je izvijestila da je maskirani muškarac upao u fabriku i otvorio vatru iz kalašnjikova, pogodivši direktora fabrike, koji je ubrzo preminuo od zadobijenih povreda.

Ranjenici su prebačeni u bolnicu, a osumnjičeni ubica je uhapšen u utorak nakon 24-satne potrage. Motiv ovog stravičnog zločina navodno je osveta zbog otkaza koji je nedavno dobio.

Policija je potvrdila da je osumnjičeni izveo napad nakon što je otpušten s posla prije nekoliko nsedmica. Kako bi se potvrdile ove tvrdnje, britanska ambasada u Ammanu je kontaktirana za komentar.

Zločin se odigrao u posebnoj ekonomskoj zoni Akaba, koja je poznata kao centar slobodne zone za različite industrije, uključujući hemijsku i logističku. Prema izvještajima, radnici u ovoj zoni suočavaju se s teškim uslovima rada, a tokom prvih šest mjeseci ove godine podignuto je 173 radne tužbe.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija