Imala je bosansku i nešto malo slovenske penzije, vjerovatno je mislio da ima mnogo para

Prema riječima Senade Starčević (56), kćerke ubijene Džulafere, cijela porodica je u šoku, pod tabletama i na infuzijama.

– Svi smo i dalje u šoku i još se nismo oporavili od tragedije koja nam se dogodila. Posebno smo ogorčeni na izjavu da mu je nešto reklo da to mora uraditi. Zašto mu to nešto nije reklo da ubije svoju mamu – govori vidno ogorčena Starčević.

Osuđuju i to što za Fazlića kruže priče da je psihički bolesnik, a takvi, smatra porodica, treba da se liječe u bolnici.

– Ljudi koji su psihički bolesni, oni se liječe u bolnici. Ne treba ih pustiti na slobodu. Uostalom, je li iko provjerio da li je on sa svega 21 godinom bolestan? Ima li dokaz o bolesti – pita se Starčević

Kuća u kojoj je ubijena starica

Kuća u kojoj je ubijena starica

Kad je čula šta se dogodilo njenoj majci i da je to učinio prijatelj njenog rahmetli bratića, na prvu nije mogla vjerovati. No, kad im je policija sve to potvrdila, ostali su skamenjeni.

– On se nekad družio i išao u školu sa mojim rahmetli bratićem. Jednom je čak bio kod nje u stanu. Ona je bila smirena i normalna žena, mrava ne bi zgazila. Vjerovatno je on nju pratio neko vrijeme, jer nam se žalila da joj je neko dolazio na vrata, kucao, zvao je telefonom predstavljajući se da je doktor i da je dođe pregledati – govori nam Starčević.

Uzimao narkotike

Da joj se sprema ubistvo, rahmetli Džulafera, ali i ostali članovi porodice, nisu mogli ni slutiti. Kad su čuli da su od Džulafere ukradeni 95 maraka, bankovna kartica i PIN, shvatili su pozadinu cijele priče.

– Imala je bosansku i nešto malo slovenske penzije, vjerovatno je mislio da ima mnogo para pa je to sve uradio. On je narkoman, čula sam da posljednju godinu uzima narkotike. Učiniti to zbog 95 maraka, to je jadno! – tvrdi Starčević.

Na kraju ističe da nijedna kazna nije dovoljna niti može nadomjestiti gubitak majke.

Dabogda mu se ruke osušile

Senada se nada kako će pravda na suđenju koje predstoji Fazliću, biti zadovoljena, ali koliku god kaznu da mu izreknu, to neće umanjiti bol koju osjećaju.

– Ubicu će sud kazniti, on će svoje odležati, ali moje mame nikad više neće biti. Dabogda mu se ruke osušile! On je za mene monstrum kad je mogao i da je zakolje. On je za Golog otoka, ništa manje od toga – kaže Starčević.

Fazlić: Nožem usmrtio ženuFazlić: Nožem usmrtio ženu Foto: (Facebook)
Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79