UBIO KOMŠINICU ZBOG GLASNE MUZIKE NA SLAVI, MUŽA TEŠKO RANIO, UKINUTA PRESUDA

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je na 20 godina zatvora bio osuđen Vujadin Obradović (61), jer je pre tri godine u Zemun Polju ubio komšinicu S. B, a njenog supruga B. B. teško ranio hicima iz pištolja jer su tokom slavlja krsne slave puštali preglasnu muziku.

Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, naloženo je da se Obradoviću ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu. Takođe mu je produžen pritvor do daljeg. Obradović se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju. On za pištolj iz kojeg je pucao kobne večeri poseduje dozvolu, odnosno oružani list.

Optužen je da je 5. decembra 2015. godine posle kraće rasprave telefonom sa B. B. kako bi ga upozorio da je muzika koja se čula iz njegovog domaćinstva preglasna, otišao do njegove kapije i tom prilikom ispalio hitac u leđa B. B. i naneo mu laku telesnu povredu.

U KOMŠIJU PUCAO DVAPUT

Zatim je ispalio još jedan projektil u pravcu S. B. i usmrtio je, a potom ponovo u B. B. nanevši mu tom prilikom tešku telesnu povredu opasnu po život. Neposredna opasnost po život B. B. je ukloljena operacijom.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda se navodi da je presuda ukinuta zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

 

 

Crna hronika

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79