Ubio staricu zbog 95 KM!?

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona zatražilo je od nadležnog suda da odredi jednomjesečni pritvor dvadesetjednogodišnjem Muhamedu Fazliću zbog sumnje da je ubio sedamdesetsedmogodišnju Džulaferu M. iz Zavidovića, u njenom iznajmljenom stanu u ulici 15. septembar u ovom gradu.

Potvrđeno je ovo za Faktor u Tužilaštvu ZDK.

– Pritvor za F. M. je zatražen zbog postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, ponoviti krivično djelo i jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja – kazala je za Faktor Mirna Poljac, glasnogovornica Tužilaštva ZDK.

Kako nezvanično saznajemo, motiv za ubistvo starice je vjerovatno bilo koristoljublje, a navodno je Fazlić od nje oteo 95 KM. Međutim, ove informacije niko nije htio potvrditi. U MUP-u ZDK su nam samo kratko kazali da još uvijek ne znaju šta je motiv ubistva te da će se on utvrditi istragom koja je u toku.

Nesretna žena se tek doselila u stan koji se nalazi u Novom Naselju u Zavidovićima. Da nešto nije kako treba, posumnjale su komšije koje nisu viđale staricu da izlazi iz kuće. Tako je tijelo žene u petak pronašao komšija M. A. i odmah je pozvao policiju. Scene koje su istražitelji zatekli na mjestu događaja nikoga nisu mogle ostaviti ravnodušnim. Navodno je žena imala više ubodnih rana po cijelom tijelu, pa čak i na vratu.

Tijelo je prevezeno u Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje je trebala biti obavljena obdukcija.

Pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a ZDK obavili su uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva ZDK. Policajci su istovremeno obavili i razgovore s komšijama i prijateljima nastradale kako bi dobili korisne operativne informacije o počiniocu, a ubica je ubrzo identificiran i uhapšen.

Policija je obavila i pretres kuće koju je koristio osumnjičeni radi pronalaska predmeta i dokaza koji će se koristiti u daljnjem postupku. Ubijena žena je živjela sama, a iza nje su ostala dva sina koja žive u inostranstvu.

 

 

Crna hronika Foto Edin Hadžihasić

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79