Ubistvo Jasmina Berovića: Za Marokancem raspisana i međunarodna potjernica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je, nakon lokalne potrage, raspisalo međunarodnu potjernicu za Marokancem Hananijem Benazijem (25), za kojeg se sumnja da je treći migrant koji je učestvovao u ubistvu Sarajlije Jasmina Berovića 17. novembra prošle godine.

Intenzivan rad

– Službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i dalje intenzivno rade na pronalasku Hananija Benazija. Za njim je sada raspisana i međunarodna potjernica – kazao je za „Avaz“ Mirza Hadžiabdić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Pravosudni organi u Bosni i Hercegovini još čekaju izručenje dvojice Marokanaca uhapšenih u Srbiji i na Kosovu, a koji se, također, sumnjiče za ubistvo Berovića. 

Iz Ministarstva pravde BiH potvrđeno je ranije da su potpisali dodatnu dokumentaciju za izručenje migranta uhapšenog na Kosovu jer su oni tražili dopunu.

Nastradali Jasmin Berović

Nastradali Jasmin Berović

Također nam je rečeno da iz Srbije još nije odgovoreno na zahtjev BiH o izručenju Marokanca S. E. D. (31), koji je uhapšen u hostelu u Beogradu.

Izboden nožem

Jasmin Berović ubijen je 17. novembra jer je branio brata i njegovu imovinu. Krvavi napad se dogodio oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly” u ulici Barska u naselju Otes.

Migranti su pravili probleme u kafiću, čiji je vlasnik brat Berovića koji nije želio da ih usluži zbog policijskog sata. 

U sukobu s trojicom migranata nastradao je Jasmin Berović, koji je podlegao povredama nanesenim nožem. Teške povrede zadobili su Husein Džilić i Tarik Džamalija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79