Ubistvo u psihijatrijskoj bolnici: Usmrtio cimera zbog glasne muzike

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podiglo je optužnicu protiv 26-godišnjeg mladića zbog ubojstva koje se dogodilo 31. januara 2024. godine u Psihijatrijskoj bolnici na Rabu.

Mladić je optužen da je u neubrojivom stanju, koje mu nije dozvoljavalo da shvati značenje svojih postupaka ni da ih kontrolira, šakama zadao smrtonosne ozljede 59-godišnjem cimeru s kojim je dijelio sobu.

Incident se zbio nakon što je između njih dvojice izbio sukob zbog glasno puštane glazbe na tranzistoru.

Tužiteljstvo, uz podizanje optužnice, traži i određivanje istražnog zatvora prema odredbama Zakona o kaznenom postupku (ZKP), posebno ističući odredbe koje se odnose na osobe s duševnim smetnjama.

Optuženi i pokojni su bili na dobrovoljnom liječenju u bolnici, što dodatno komplicira pravni i etički kontekst ovog slučaja.

Psihijatrijska evaluacija optuženog bit će ključni element u daljnjem postupku, gdje će se procjenjivati njegova sposobnost za sudjelovanje u suđenju i razumijevanje posljedica svojih postupaka u trenutku incidenta.

Nadležni organi i bolnica nastavit će suradnju kako bi se razjasnile sve okolnosti ovog tragičnog događaja i poduzele adekvatne mjere za sprječavanje sličnih incidenata u budućnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79