Ubistvo u sarajevskom naselju Soukbunar: Mužu zabila nož u srce

Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su pedesetdvogodišnju M. D. iz Sarajeva zbog sumnje da je noćas, deset minuta iza ponoći nožem ubila svog godinu dana starijeg muža S. D., također iz Sarajeva.

Deset minuta iza ponoći je prijavljeno MUP-u KS, je izvršeno ubistvo u u ulici Dr. Jusufa Tanovića, u naselju Soukbunar u sarajevskoj općini Centar.

– Na mjestu događaja je zatečena ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S. D. koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša. Na mjestu ubistva je zatečena i njegova supruga M. D. rođena 1962. godine iz Sarajeva, koja je policajcima rekla da se posvađala sa mužem te da je došlo i do fizičkog naguravanja tokom kojeg ga je ona povrijedila oštrim predmetom. Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je tokom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda – naveli su iz MUP-a KS.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa pripadnicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine.

 

 

Crna hronika