BiH Ubistvo u Studentskom centru Nedžarići: Tahirović nožem od 22 cm osam puta...

Ubistvo u Studentskom centru Nedžarići: Tahirović nožem od 22 cm osam puta izbo Škrijelja

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Seada Tahirovića zbog ubistva Almira Škrijelja.

Optuženi se tereti da je 20. februara ove godine oko 11.30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu, u ulici Bosne Srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, a u namjeri da ga liši života, nakon kraće prepirke nožem ubo Škrijelja u gornji dio leđa, sa lijeve strane.

Zbog toga je Škrijelj istrčao iz jedne od kancelarija Studentskog centra, da bi ga optuženi sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po tijelu, čime mu je nanio više teških tjelesnih povreda, usljed kojih je oštećeni preminuo na mjestu, navedeno je u optužnici.

– Uz optužnicu, postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje mjere pritvora prema optuženom Seadu Tahiroviću – saopćeno je iz Tužilaštva KS za Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM