Ubo suprugu u leđa, komšijama rekao da je sama pala na nož

U Višnjevcu kraj Bjelovara pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe, izvijestili su iz bjelovarske policije, javljau hrvatski mediji.

Policija je dojavu o smrti žene dobila od Hitne medicinske pomoći nešto prije 13 sati, piše mojportal.hr.

“Sumnjamo na nasilnu smrt, a uviđaj je u toku, preuzela je zamjenica Županijskog državnog tužioca”, poručili su iz bjelovarske policije.

Kako nezvanično saznaje mojportal.hr, pijani muškarac nožem je presudio svojoj 62-godišnjoj supruzi.

Prema riječima komšija, muškarac je suprugu ubo nožem u leđa, a onda otišao kod drugog komšije i rekao da je žena pala na nož.

“Muškarac je duže vrijeme imao problem s alkoholom zbog čega su se supružnici često svađali, imaju dvije kćeri koje ne žive s njima”, rekla je komšinica koja je željela ostati anonimna.

I drugi susjedi s kojima smo razgovarali kažu kako je muškarac osumnjičen za ubistvo svoje žene imao ozbiljnih problema s alkoholom i da je stalno od mještana posuđivao novac.

“Poznajem ih iz viđenja. Ona je prije nekoliko mjeseci došla u moju kuću i molila me da im posudim novce jer nemaju što za jesti”, rekla nam je druga komšinica.

Više informacija o ovom stravičnom događaju koji je potresao mještane Višnjevca, znaće se nakon što policija i Županijsko državno tužilaštvo naprave svoj dio posla.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79