Učenica iz Banje Luke pozitivna na koronavirus

Jedna grupa učenika sedmog razreda Osnovne škole “Ivo Andrić” u Banjoj Luci biće upućena u izolaciju narednih 14 dana, nakon što je danas koronavirus potvrđen kod jedne učenice, potvrdila je za Srpskainfo direktorica ove škole Željka Opačić.

Po njenim riječima, sa informacijom o pozitivnom testu nastavnike je upoznala majka učenice, a već su upoznati i higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, te Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u skladu sa procedurama.

– Učenica je bila u školi samo u utorak, prvi dan škole, dok jučer nije dolazila. Danas je majka obavijestila školu o pozitivnom testu na koronavirus, kao i da je otac, također, pozitivan. Dom zdravlja ima spiskove učenika, tako da će ta njena grupa u kojoj je boravila taj jedan dan biti upućena u izolaciju. Već su obaviješteni i roditelji sve te djece i oni danas popodne nisu došli na nastavu. Nadam se da će od ponedjeljka već biti u mogućnosti da nastavu prate onlajn, preko Microsoft Office 365 platforme – kaže direktorica ove škole.

Ona je još jednom apelovala na roditelje da budu obazrivi i odgovorni, jer svojim ponašanjem mogu mnogo da pomognu i svojoj djeci i nastavnicima u školama tokom nastave u uslovima pandemije koronavirusa.

– Mogu slobodno reći da se djeca vrlo savjesno i odlično snalaze u ovome i apelujem na odrasle da ne budu ti koji će posrnuti. Škole i nastavnici su spremno dočekali novu školsku godinu i uz pomoć roditelja možemo da što bolje zaštitimo i djecu i sve ostale u zajednici – ističe Željka Opačić.

Učenik pozitivan na koronavirus: Škola ispoštovala sve mjere


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79