Učenici iz Fatića i dalje bez prijevoza: Upućen zahtjev za angažovanje minibusa

Vijećnik u Vijeću MZ Begov Han – Salih Odobašić, uputio je zahtjev školskom odboru OŠ “Begov Han” da se obezbjedi prijevoz za 11 đaka iz naselja Fatići, kod Begov Hana.

“Selo Fatići je od OŠ “Begov Han” udaljeno oko tri kilometra i postoji realna potreba za organizovanim prijevozom đaka. Znamo da ima problema oko angažovanja ovakvog prijevoza ali Vas molimo da učinite sve po ovom pitanju, jer naročito u mjesecima sa padavinama uvijek postoji mogućnost nezgoda prilikom odlaska i dolaska u školu. Roditelji djece su posebno zabrinuti nakon nekoliko posljednjih slučajeva raznih nezgoda sa djecom u Begov Hanu. Naročito je problematičan put koji djecu zadesi nakon pomjeranja sata ili u sred zimskog vremena, kada se rano smrači, a kasno svane.

Radi Vaše informacije, ova podružnica će se angažovati i na uređenju cijele putne komunikacije i ugradnji ograda na kritičnim mjestima, sve zbog istih strahovanja. Po ovom pitanju bezbjednost djece je najkritičnija upravo prilikom odlaska i dolaska iz škole.”

– ” Nadamo se da ćete ovom Zahtjevu pozitivno udovoljiti“, navedeno je u zahtjevu Vijećnika Odobašića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79