(VIDEO) Učenici travničke medrese nagradili svog razrednika odlaskom na Umru. Husein plakao od sreće

Učenici četvrtog razreda, B odjeljenje 256. generacija Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku , Huseinu Tutiću, svom profesoru aikida i razredniku poklonili su putovanje na umru, obilazak Mekke i Medine.

Profesora Huseina iznenadili su na holu medrese, a da nije znao šta su mu njegovi učenici priredili dok su oni s nestrpljenjem čekali njegovu rekaciju.

“Molili su ga da ne zaplače dok je čitao njihovu poruku”

Dragi naš razredniče,

znajte da cijenimo Vaš trud koji ste uložili u nas i za to Vam se zahvaljujemo. Lekcije kojima ste nas učili nisu bile samo školske, već i životne.

U nastavku Vas želimo opisati onako kako smo Vas mi doživjeli gledajući našim očima. Vi ste jedna vesela i duhovita osoba, a u isto vrijeme odgovorna i spremna na ozbiljnost.
Dinamičnost, kreativnost, energičnost, pravednost, iskrenost, direktnost su neke od vrlina koje Vas krase.

Falit će nam Vaša borba za nas i za naš što bolji rezultat. Falit će nam Vaše šale, briga za što manje izostanaka, oni česti pozivi roditeljima za mali problemčić, analiziranja u čemu smo uspjeli, odlasci i dolasci na razgovor na vašu inicijativu, dolazak nedjeljom u internat na vrijeme i još mnogo toga…

Molimo Uzvišenog da nagradi Vaš trud na onom svijetu, a za ovaj se ne sikirajte jer Vas 4-B, 256. generacije čuva u dovama. Nadamo se da ćemo Vam ostati zapamćeni po dobrom.
U znak zahvalnosti za ovaj divan period života proveden s vama osjećamo dužnost a i vama dajemo dužnost da vidite gdje su Mekka i Medina.

Iz tog razloga sjetite nas se na najljepšem mjestu. Želimo Vam da spoznate ljepotu i čistoću tog mjesta, tokom obavljanja umre.
Allah Mubarek Olsun.

IV-B, 256. generacija Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku 💙

Dok je čitao šta su mu napisali, njegovi učenici su počeli učiti ilahiju “U Medinu pošao bih”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79