Učenici već treći dan ne idu na nastavu: Roditelji najavili štrajk ispred Ministarstva obrazovanja KS

Učenici jednog odjeljenja četvrtog razreda osnovne škole „Behaudin Selmanović“ u Briješću ni trećeg dana nove školske godine nisu bili na nastavi.

Naime, prema ranijim pisanjima, đaci, iz podršku svojih roditelja, bojkotuju nastavu zbog odlaska njihove učiteljice, Elvedine Žunić.

Roditelji najavili štrajk i neće poslati djecu u školu: “Žele zadržati učiteljicu, jer je ona njihovo zlato”

Njoj je istekao ugovor na određeno vrijeme, na njeno mjesto je došla nova učiteljica koja je trenutno na bolovanju, a koju mijenja druga učiteljica.

Roditelji su predlagali direktoru škole, Jasminu Marevcu, da učiteljici Žunić produži ugovor, prvenstveno zbog djece jer je ona, prema riječima roditelja, jedan izvanredan radnik.

Oglasio se direktor škole: “Žao mi je roditelja, ali ne želim da kršim zakon”

– Naša djeca su i jutros od 8 do 10 sati bila pred školom ali nisu išla na nastavu. Osim medija, niko iz ministartsva ili sindikata nas nije kontaktirao. U ponedjeljak ćemo sa djecom biti ispred ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo i tamo pokušati da nađemo riješenje za našu situaciju – kazala je Dženana Šišić-Muratović, majka djeteta ovog odjeljenja četvrtog razreda, prenosi avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79