Učenik napao nastavnika jer mu je oduzeo telefon na času. Pojavio se snimak

U javnost je danas dospio incident koji se dogodio u ponedjeljak u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi “Despot Đurađ” u Smederevu. Nakon što je nastavnik pokušao oduzeti telefon učeniku, na času je došlo do njihove tučnjave.

Na snimku koji je napravio učenik iz istog razreda vidi se da nastavnik oduzima telefon učeniku drugog razreda ove srednje škole te se vraća za katedru. Međutim, učenik ga povlači i nagurava se s njim usljed čega je došlo i do obaranja tinejdžera na sto.

“Hrvanje” je nastavljeno narednih nekoliko sekundi, nastavnik je bio vidno iznerviran ponašanjem učenika koji je uporno pokušavao da mu otme telefon koji mu je oduzeo. Nakon što je učenik uspio vratiti svoj telefon još jednom je nastavnika gurnuo ka tabli, a on je na kraju izašao iz učionice te napustio čas matematike koji nije mogao realizovati.

Na snimku se također čuje smijeh iz razreda povodom ovog incidenta.

Okršaj između nastavnika R.P. i učenika je škola ocijenila kao treći stepen nasilja, što je takozvani crveni, najviši nivo nasilja.

O svemu je obaviješteno nadležno tijelo Ministarstva prosvjete Srbije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79