Učenik zaražen koronavirusom išao dva dana u školu od momenta zaraze

Učenik zaražen koronavirusom išao dva dana u školu od momenta zaraze


Bojazan da bi se virus mogao proširiti u ovoj školi nije neutemeljen, pošto je zaraženi dječak dva dana išao u školu od momenta za kojeg se pretpostavlja da se zarazio.

Nastava u banjalučkoj Osnovnoj školi “Branko Ćopić” je obustavljena do 9. marta, a provede se mjere dezinfekcije objekta, dok će učenici sedmog razreda, iz odjeljenja koje je pohađao učenik zaražen koronavirusom, biti podvrgnuti preventivnom testiranju.

“SAMO DA SE KORONA VIRUS NE ŠIRI”: Zavladao strah među đacima i roditeljima u Banjaluci

To je danas potvrdila ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić koja je apelovala “da se ne stvara panika”.

– Riječ je o jednom slučaju nastava u svim školama odvija se nesmetano – naglasila je Trivić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci i napomenula da je Ministarstvo uputilo urgenciju svim školama da se pojačaju mjere održavanja higijene.

Međutim, bojazan da bi se virus mogao proširiti u ovoj školi nije neutemeljen, pošto je zaraženi dječak dva dana išao u školu od momenta za kojeg se pretpostavlja da se zarazio.

To je potvrdila direktorica škole Branislava Pejašinović.

I Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je Osnovnu školu “Branko Ćopić”, gdje je obavljena dezinfekcija objekta, s obzirom na to da je kod učenika ove škole utvrđen virus korona.

Nastave u ovoj osnovnoj školi neće biti danas i sutra radi preventive i minimizacije rizika obolijevanja.

Dodik poručuje da se slijede preporuke ljekara

U RS su potvrđena dva slučaja virusa korona. Prva zaražena osoba je Banjalučanin koji je radio u Italiji, a nakon testiranja utvrđeno je da njegovo dijete ima simptome te bolesti, dok je supruga bila negativna na testiranju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija