Učenika u Sarajevu pretukli vršnjaci, on pokušao oduzeti sebi život

Na današnjoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnici su imali priliku postavljati pitanja ministrima, a jedno od pitanja odnosilo se i na problem vršnjačkog nasilja u školama u Sarajevu.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) Samir Suljević postavio je pitanje ministrici Naidi Hota-Muminović koje se tiče upravo problema vršnjačkog nasilja u jednoj od sarajevskih srednjih škola.

“Učenici u jednoj srednjoj školi su prvo jednom učeniku prijetili verbalno, a nakon toga su ga isprebijali. Isti je završio u bolnici gdje je pokušao izvršiti i suicid. O tome je obaviještena policija, rukovodstvo škole, a jedini odgovor koji je otac dobio je taj da se učenik može ispisati iz škole i upisati u drugu”, pojasnio je Suljević.

Tim povodom, zastupnik SDP-a je pitao ministricu:

“Da li je moguće da sistem ne može uraditi ništa na ove pojave i da je jedini prijedlog sistema da se žrtva prepiše u drugu školu?”, pitao je Suljević.

Uzevši u obzir činjenicu da ministrica Hota-Muminović nije prisustvovala sjednici, o ovom problemu ministarstvo bi se trebalo oglasiti naknadno pisanim putem, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79