Učesnici polumaratona u Banjoj Luci trčali u majicama ratnog zločinca Ratka Mladića

Na polumaratonu GoPro RMC Banja Luka Half Marathon 20. aprila u Banjoj Luci, grupa učesnika trčala je u majicama s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Novinar Dragan Bursać objavio je fotografiju na Facebooku uz komentar:

“Na fotografiji vidite mladiće kako trče banjalučki polumaraton s fotografijama ratnog zločinca Ratka Mladića. E sad, zamislite kako mladi ljudi, njihovi vršnjaci, trče berlinski maraton s Hitlerom ili Geringom na majicama”.

Na fotografiji vidite mladiće kako trče banjalučki polumaraton sve sa fotografijama ratnog zločinca Ratka Mladića. E sad…

Gepostet von Dragan Bursać am Donnerstag, 25. April 2019

Podsjetimo, Ratko Mladić je osuđen na kaznu doživotne robije. Proglašen je krivim po 10 od 11 tačaka optužnice. Pretresno vijeće je utvrdilo da je postojao udruženi zločinački poduhvat sa ciljem trajnog uklanjanja Bošnjaka i Hrvata sa teritorija u BiH na koje su Srbi, prema njihovim tvrdnjama, polagali pravo. Mladić je oslobođen odgovornosti za genocid u Prijedoru, Ključu, Kotor-Varoši, Sanskom Mostu, Vlasenici i Foči, a osuđen za genocid u Srebrenici.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79