Učesnici Povorke ponosa putem društvenih mreža prozvali Islamsku zajednicu i Katoličku crkvu

Povorka ponosa održana je danas u Sarajevu, a učesnici su putem društvenih mreža prozvali Islamsku zajednicu kao i Katoličku crkvu.

Kako navode, danas u 12:40 sati kada su učesnici prolazili dijelom naselja Marijin Dvor, čuo se ezan s Alipašine džamije, a naglasili su i da se crkveno zvono čulo nekoliko minuta ranije.

Nakon Povorke uslijedile su neke od reakcija učesnika koji navode:

“Dok učesnice i učesnici Povorke poručuju da su UZ sve marginalizirane, radnice i radnike, rudare Kreke, studente i studentice, demobilisane borce, penzionere i penzionerke, ugnjetavanih i nasilja svakih vrste, oni koji su danas organizovali kontra skup poručuju da su PROTIV naših vrijednosti.”

“Kažu da Povorka provocira takvim vrijednostima, dok istovremeno bogohule religiju i politiziraju je puštajući ezan 20 minuta ranije, odnosno, crkveno zvono 5 minuta ranije, baš trenutku kada smo se našli ispred Alipašine džamije, odnosno, Crkve na M. Dvoru”, naveli su.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79