Učitelj đacima uz domaći zadatak poslao sliku POLNOG ORGANA

Skandal se desio 27. oktobra, kada je jedan od roditelja ostao zatečen porukom sa slikom penisa koju je dobio od učitelja svog djeteta. Odmah je obavijestio policiju, koja je prijavu proslijedila Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Da je do pomenutog incidenta došlo potvrdili su iz Ministarstva prosvjete za Blic.

– Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja je u skladu sa procedurama obavješteno o događaju u Osnovnoj školi “13. oktobar” u Ćupriji i direktor škole je pokrenuo disciplinski postupak protiv zaposlenog u kome se utvrđuju sve činjenice i odgovornost – naveli su iz ministarstva.

Nije imao namjeru

Nastavnik se pravdao da slabo poznaje “moderne tehnologije” i da ne zna kako je sa zadacima “zakačio” i proslijedio fotografije penisa.

– Roditelj jednog đaka javio mi je da je učitelj pustio fotografiju sa neprimjerenim sadržajem. Pokazao mi je čak i poruku s tom slikom. Nisam imao kud nego da suspendujem učitelja i pokrenem disciplinski postupak. Kolega ne poriče da je to učinio. Ispričao mi je da nije imao namjeru da to uradi. Objasnio je da je u sklopu domaćih zadataka poslao i dvije-tri fotografije koje su pratile zadatke. Kliknuo je na fotografiju greškom, nije ni primetio šta je poslao. Tek poslije pola sata, kada je provjerio da li su svi pogledali zadatke, šokirao se kada je video šta je poslao. Sliku je odmah izbrisao, ali su je roditelji i đaci već vidjeli. Učitelj je zvao roditelje i izvinjavao se. Bilo mu je baš neprijatno – kaže direktor škole M. Đ.

On je dodao da su roditelji insistirali da se učitelj udalji sa nastave. Mnogi su bili pomirljivi i puni razumijevanja, jer svakome može da se desi greška, dok su drugi tražili da se nastavnik kazni i otpusti.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja potvrdili su da je direktor škole pokrenuo disciplinski postupak protiv učitelja.

– Škola je odreagovala u skladu sa zakonima i propisima. Kolega radi više od tri decenije u prosvjeti. U njegovom slučaju evidentna je greška u baratanju savremenom tehnologijom. Nije imao namjeru, ali takav sadržaj ne bi trebalo da ima u telefonu. Fotografija je sačuvana kao dokaz u postupku – ističe direktor škole.

Škola je susprendovala učitelja na šest mjeseci dok traje disciplinski postupak, uz smanjenje plate od 30 odsto.

Ne razumije se u mobilne

– Nenadove kolege su i dalje u šoku. Neprijatna je situacija u kolektivu, utiče na ugled škole. Neki kažu da prosvjetari koriste privatne telefone za službene potrebe, da škola nije obezbijedila aparate. Treba da se vodi računa šta je u telefonu i šta se prosljeđuje -napominje direktor.

Suspendovani nastavnik odbio je razgovor sa novinarima.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79