Udarac Miloradu Dodiku: Nakon što je pet odbornika napustilo SNSD, opozicija zvanično preuzima vlast u ovoj opštini

U Kozarskoj Dubici uskoro će i formalno doći do smjene vlasti nakon što je petoro odbornika SNSD-a napustilo tu stranku i pridružilo se novoj skupštinskoj većini, koju zajedno s njima čine odbornici SDS-a, PDP-a, DNS-a, SP-a i SDA.

Jutros je održan sastanak odborničkih klubova nove skupštinske većine koju čini 15 od ukupno 27 odbornika, a koji su svoje potpise stavili na zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica.

Novu skupštinsku većinu čini pet nezavisnih odbornika koji su napustili SNSD, četiri odbornika Kluba SDS-DNS, tri odbornika PDP-a, dva SP-a i jedan SDA.

Aktuelni predsjednik Skupštine Vladimir Rokić, u skladu sa Pravilnikom o radu, ima obavezu da u roku od 15 dana sazove sjednicu, na kojoj će doći do promjene strukture lokalne vlasti.

Od lokalnih izbora u novembru prošle godine traje politička kriza u ovoj opštini, koja je kulminirala direktnim miješanjem predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, koji je smijenio dotadašnje rukovodstvo lokalnog SNSD-a i na čelo stranke postavio Rodoljuba Topića.

Inače, SDS i PDP su od konstituisanja skupštine tvrdili da nije ispoštovana zakonska procedura i da je novo rukovodstvo skupštine nelegitimno. SNSD je uvođenjem u vlast NPS-a Darka Banjca dodatno produbio krizu koja je završila raskolom u toj stranci i gubljenjem skupštinske većine.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79