Udruženja iz RS-a predlažu da se i penzioneri proglase stranim agentima jer ih finansira MMF

Udruženja iz RS-a predlažu da se i penzioneri proglase stranim agentima jer ih finansira MMF


Udruženje “Restart Srpska, narodni poslanik Đorđe Vučinić i nekoliko drugih udruženja, danas su održali press konferenciju povodom usvajanja Zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija u NSRS-u.

Oni su tim povodom predložili svoj zakon o registru agenata stranog utjecaja.

Zakon će, između ostalog, podrazumijevati i da u registar uđu sve institucije Republike Srpske, kao i javna preduzeća i javne ustanove koje dobijaju donacije ili kredite iz inostranstva.

Stefan Blagić iz “Restarta” ironično je kazao da je zakon odličan te da je šteta da se ne odnosi na sve. To je, kako kaže, razlog zašto su u svoj prijedlog stavili i institucije RS-a jer su oni elementi koji dobijaju najviše stranog novca.

– Naš zakon podrazumijeva da će agenti stranog utjecaja biti penzioneri, jer se finansiraju od MMF-a, Svjetske banke i onda nam MMF kaže da nema povećanja plata. Treba obratiti pažnju i na ministre i poslanike i da se prvo provjere Srđan Mazalica, Denis Šulić, Anja Ljubojević… jer su učestvovali u projektima sa stranim finansiranjem, rekao je Blagić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija