Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja: Bili smo pod opsadom 1.336 dana, pitamo se ko je bio agresor, a ko žrtva

Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja: Bili smo pod opsadom 1.336 dana, pitamo se ko je bio agresor, a ko žrtva


Šok, bol i ogorčenje preplavili su Goražde nakon vijesti da je još jedan od branitelja ovog grada digao ruku na sebe. Povodom smrti bivšeg pripadnika 1. drinske udarne i 801. lahke brigade Armije RBiH, dobitnika Zlatnog ljiljana, Muriza Hadžiahmetovića, Udruženje dobitnika najvećih ratnih priznanja sutra će organizirati komemorativnu sjednicu.

Zlatni ljiljan koji je u miru dao svoj život za BiH: Herojski grad se oprašta od svog heroja

“Bio je omiljen među svojim saborcima, prijateljima i sugrađanima, pa i u našem udruženju gdje je bio i član Upravnog odbora. Uvijek se među prvima odazivao kad bilo kome zatreba bilo šta. Izgubili smo velikog prijatelja, saborca, druga … Nažalost, revolucija jede svoje sinove”, kazao je za “Avaz” predsjednik Udruženja Derviš Hadžić Dedo.

Hadžiahmetović je jedan od šestorice pripadnika ARBiH koji su polovinom decembra, zbog sumnji da su počinili ratni zločin, lišeni slobode u akciji SIPA-e, ali su ubrzo pušteni na slobodu.

“Desilo se ono najgore. Nama ostaje obaveza da gledamo tu porodicu i da ga se sjećamo po dobroti. Hapšenje ga je potreslo, kao što bi potreslo svakog časnog borca ARBiH. Nekad se s pravom pitamo ko je bio agresor, a ko žrtva!? Bili smo pod opsadom 1.336 dana, u ovom gradu je ubijeno ili ranjeno više od 540 djece, ubijeno je više od 2.000 civila, a niko za to ne odgovara. S druge strane dolazimo u situaciju da naše čestite, hrabre borce progone. Čovjek je protjeran sa svoga ognjišta, branio je ovaj grad – ističe Hadžić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija