Udruženje ‘Dženan Memić’ u ponedjeljak predaje zahtjev za smjenu Milana Tegeltije

Udruženje “Dženan Memić” na čijem je čelu otac ubijenog mladića Muriz Memić u ponedjeljak 30.11.2020. u 12 sati predati zahtjev za ostavku predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije i svih članova vijeća.

“VSTV treba da garantuje nezavisnost pravosuđa u BiH, a trenutno to ne radi. Zato je obaveza svih nas predstavnika građana, da reagujemo. Pozivamo i druga udruženja građana čiji su rad i ciljevi u službi građana i za dobrobit svih nas, borili se oni za nečiju pravdu ili ne”, navodi se u objavi Udruženja “Dženan Memić”.

Iz Udruženja pozicaju medije i građane da im daju podršku ispred zgrade VSTV-a.

Zahtjev za smjenu uslijedio je nakon što je jučer objavljen audiosnimak na kojem Tegeltija razgovara sa drugom članicom VSTV Milijanom Buha o imenovanju njene sestre za sudiju u jednom od sudova. Tegeltija “savjetuje” Buha kako da naprave taktiku i da sačuvaju njenu poziciju. Tegeltija i Buha su priznali da su vodili takav razgovor ali da “sve je čisto kao suza” jer to nije realizirano.

Iz Delegacije EU pozvali su VSTV da poduzme hitne i adekvatne mjere, a Ambasada SAD je pozvala nadležne institucije posebno Tužilaštvo BiH da provjeri navode o korupciji prenosi Nap.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79