Udruženje generala BiH političarima: Jasno odgovoriti na sve atake na državu BiH

Udruženja generala Bosne i Hercegovine oglasilo se saopćenjem za javnost zbog pogoršanja društveno-političke i sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

– Nakon višegodišnjih nasrtaja na ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine od strane režima iz bh entiteta “Republika srpska”, ovih dana smo svjedočili javnoj manifestaciji veličanja diskriminacije i aparthejda, što je praćeno šovinističkim ekscesima širom tog entiteta. Nažalost, u isto vrijeme slušamo međusobnu prepirku političkih stranaka, koje smatramo patriotskim i koje bi morale biti probosanskohercegovačke, o minornim i nevažnim temama – poručuju iz ovog udruženja i dodaju:

– Kao članovi Udruženja generala Bosne i Hercegovine, i kao ponosni građani naše države, tražimo hitno zaustavljanje bespredmetnih predizbornih debata i beskorisnih “naduravanja”, te uspostavljanje jedinstvenog političkog fronta svih patriotskih parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine. Krajnje je vrijeme da svi zajedno definišemo jedan cilj i prioritet, a to je odbrana ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine kroz sve državne institucije. Moramo poslati snažnu poruku, prijateljima i onima drugim, da smo jedinstveni i da nećemo nikada pokleknuti u odbrani civilizacijskih normi i vrijednosti uspostavljenih kroz vjekovni zajednički život u Bosni i Hercegovini. Ne smijemo dozvoliti da radi predstojećih izbora i političkog nadigravanja zaboravimo šta nam je najvažnije.

Ne smijemo dozvoliti da od drveta ne vidimo šumu – Država Bosna i Hercegovina mora biti prvi prioritet političkog djelovanja u ovom izazovnom historijskom trenutku!

Iz Udruženja generala Bosne i Hercegovine su najavili da će tražiti susrete sa rukovodstvima parlamentarnih stranaka na nivou Bosne i Hercegovine i od njih tražiti jasan i glasan politički odgovor na sve atake i pokušaje destrukcije države i njenih institucija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79