Udruženje generala BiH poručilo: Ne zaboravite šta ste obećali

Povodom završetka izborne kampanje oglasilo se Udruženje generala BiH. Kako su kazali, u proteklom periodu su čuli mnogo planova, ekspertiza, analiza, ali i velikih obećanja.

– Kao generali okupljeni u Udruženju generala Bosne i Hercegovine, svim političkim subjektima i pojedincima, naravno probosanskim, želimo sreću i da nakon ustanovljavanja vlasti ne zaborave sve što su obećali.

Kao generali proizašli iz Armije RBiH i Oružanih snaga BiH posebno podržavamo kandidate koji su bili naši saborci u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, sve dokazane patriote Bosne i Hercegovine, i političke opcije i pojedince za koje naša domovina i njen suverenitet nije i ne smije biti upitan. Od svih njih zahtijevamo da im pored sveukupnog prosperiteta i euro-atlantskih integracija Bosne i Hercegovine, u budućnosti prioritet budu i veterani koji su branili i odbranili našu domovinu od agresije – naveli su u saopćenju.

Dodaju kako se nadaju da će sa izabranim nosiocima vlasti na svim nivoima, kao i do sada, raditi na izgradnji jake i prosperitetne države Bosne i Hercegovine.