Udruženje Pomozi.ba nastavlja pomagati Ukrajini

Udruženje Pomozi.ba ranije je pokrenuo apel za pomoć narodu Ukrajine.

– Pomoći možete pozivom na broj 17006 kojim donirate 2 KM, broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Nakon pažljive analize stanja, kao i pokrivenosti pomoći od strane drugih organizacija, kontakta sa predstavnicima Vlade Ukrajine i organizacija koje nude pomoć, obavještavamo vas da smo odlučili našu pomoć usmjeriti u kupovinu inzulina za dijabetičare, bez kojeg je njihov život u opasnosti i kojih je u Ukrajini izuzetno mnogo.

Više od 1,3 miliona osoba zavisi od ovog lijeka. Ovaj lijek je skup i u Ukrajini vlada potpuna nestašica za istim. Od prikupljenih sredstava, naši zaposlenici će kupiti inzulin i uručiti ga dikretno. Zato vas još jednom pozivamo da podržite našu kampanju “Pomoć narodu Ukrajine”.

Poziv na broj

Najjednostavniji vid pomoći je poziv na broj 17006 kojim donirate 2 KM, kao i podjela informacija.

Pomozi.ba organizacija je prepoznata kao neko ko djeluje u kriznim situacijama, onda kada je pomoć ljudima najpotrebnija, bez obzira u kojem dijelu svijeta se nalazili, pa tako kontinuirano pomažemo narodu Sirije, Jemena, Palestine, Ugande. Sada je naša pomoć potrebna Ukrajini.

Neke od naših prijateljskih organizacija već su krenule sa akcijom pomoći ovoj ratom zahvaćenoj zemlji i nalaze se na granici Poljske i Ukrajine, a mi ćemo distribuciju pomoći raditi na način na koji to uslovi budu dozvoljavali u momentu dostavljanja pomoći.

Na prvom mjestu humanost
Mi kao organizacija ne gledamo na boju kože niti nacionalnu pripadnost, nama je na prvom mjestu humanost, te želja i potreba da pružimo pomoć ljudima u nevolji. Kada su izbjeglice u pitanju, ljudi pogođeni ratom, nije bitno da li se radi o Sirijcima, Palestincima, Marokancima ili u ovom slučaju Ukrajincima, naša obaveza je da im pružimo ruku podrške.

Mi u BiH najbolje znamo šta znači rat i suosjećamo sa svim ljudima širom svijeta koji su pogođeni ratnim dejstvima.

Pored poziva na broj 17006, donacije su moguće putem naše web platforme klikom na opciju “Doniraj odmah” ili uplatama putem naših žiro računa ili PayPala – poručili su iz ovog Udruženja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79