Udruženje poslodavaca FBiH: Posvetiti posebnu pažnju poboljšanju poslovnog ambijenta

Udruženje poslodavaca Federacije BiH /FBiH/ poziva parlamentarne stranke koje planiraju da formiraju vlast na svim nivoima da u okviru programa rada budućih vlada posebnu pažnju posvete zakonskim rješenjima i mjerama koje imaju za cilj poboljšanje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede.

Predsjednik ovog udruženja Adnan Smailbegović rekao je da očekuju da će biti uvažene njihove inicijative i prijedlozi za unapređenje poslovnog ambijenta i rasterećenje privrede, koje će omogućiti rast plata, otvaranje radnih mjesta, zaustavljanje odlaska mladih i kvalifikovanih kadrova iz BiH, rast privrede i bolji životni standard građana, saopšteno je iz Udruženja.

Smailbegović je istakao da planiraju u narednoj sedmici održati sastanke sa predstavnicima parlamentarnih stranaka na različitim nivoima, kako bi ih još jednom podsjetili na predložene mjere koje će omogućiti povoljniji ambijent za investicije.

Iz Udruženja poslodavaca FBiH podsjetili su da su dva mjeseca prije izbora strankama koje su se prijavile za izbore dostavili programski dokument pod nazivom “Šta poslodavci očekuju u vlasti?” u kojim su predložene konkretne i neophodne izmjene propisa s ciljem poboljšanja poslovnog ambijenta i povećanja konkurentnosti privrede FBiH i BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79