Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva: “Samo vakcinacijom možemo očuvati sektor ugostiteljstva”

Radnici ugostiteljskog sektora moći će danas da se vakcinišu bez zakazivanja u Institutu za javno zdravstvo u Banjaluci, saopšteno je iz Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva Republike Srpske “Horeca”.

Vakcinacija protiv virusa korona biće organizovana od devet do 15 časova, a ugostiteljima će na raspolaganju biti dostupne sve vakcine kojima se vrši proces imunizacije u Republici Srpskoj.

Iz “Horece” pozivaju sve poslodavce, ugostitelje i njihove radnike da se odazovu pozivu i uključe u proces imunizacije.

“Samo na taj način možemo doprinijeti očuvanju sektora ugostiteljstva i turizma Republike Srpske i ne doći u situaciju eventualnog uvođenja novih mjera u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj”, saopšteno je iz Udruženja “Horeca”.

Iz “Horece” navode da će od masovnosti imunizacije ugostiteljskih radnika zavisiti i eventualne mjere koje će Vlada Republike Srpske donositi u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije.

“S obzirom na to da je uvriježeno mišljenje da je ugostiteljstvo jedan od segmenata gdje se zaraza najviše širi, smatramo da je neophodno da se vlasnici lokala, turističkih agencija, noćnih klubova, restorana, zajedno sa svojim zaposlenima vakcinišu i pokažu da smo uradili sve što je potrebno i da ne postoji osnov za uvođenje mjera ograničenja rada”, dodaje se u saopštenju.

Novo zaključavanje i ograničenja u poslovanju, tvrde u “Horeci”, mnogi ugostitelji ne bi podnijeli, te je neophodno da masovnom vakcinacijom spriječe bilo kakve restriktivne mjere prema ugostiteljstvu.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79