ISPRAVKA: UEFA samo novčano kaznila Dodikov FK Borac. Nije izbačen iz evropskih takmičenja

Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) kaznila je novčano Fudbalski klub Borac Banja Luka zbog kašnjenja s isplatama dugovanja dužim od 90 dana.

UEFA-ino tijelo za finansijsku kontrolu klubova dovršilo je svoju prvu procjenu zahtjeva solventnosti na temlju novih UEFA pravilnika o licenciranju klubova i finansijskoj održivosti.

ISPRAVKA: *Kao što je portal Crna-Hronika objavio da je FK Borac izbačen iz evropskih takmičenja, ova informacija nije tačna stoga se izvinjavamo čitateljima našeg portala. FK Borac je kažnjen samo novčano a ne i sa izbacivanjem iz evropskih takmičenja.

FK Borac će morati da plati 10.000 eura kazne. Međutim, kazna nije ista za sve klubove. Tako su neki od klubova suspendovani na probni rok, odnosno neće se uvažiti ukoliko klubovi ispune zahtjeve.

Desetine portala u regionu objavilo je da je Fudbalski klub Borac Banja Luka izbačen iz takmičenja UEFA-e usljed neizmirenja obaveza. Ipak, odluka UEFA-e ne podrazumijeva izbacivanje, već novčanu kaznu za ovaj klub, potvrdili su iz UEFA-e za Raskrinkavanje.

Shodno činjenicama, tvrdnju da je UEFA isključila FK Borac Banja Luka iz takmičenja na tri godine ili da je UEFA objavila da je Borac izbačen je dezinformacija.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79