Ugašen požar koji je zahvatio proizvodnu halu firme “Alternativa”

Veliki broj vatrogasnih ekipa i policijskih patrola nalazi se u krugu „Famosa“ u Hrasnici gdje je izbio veliki požar u tek izgrađenoj proizvodnoj hali firme „Alernativa“. Požar je policiji i vatrogascima dojavljen u 15.05 sati.

Inače, ovaj objekt kojeg je zahvatila vatra nalazi se neoliko stotina metara od stanice u kojoj je puni plin. Vatrogasci pokušavaju staviti vatru pod kontrolu, a policija evakuira radnike okolnih firmi.

Prema riječima naših reportera, požar je uspješno stavljen pod kontrolu, odnosno spriječeno je širenje vatre.

Požar je planuo malo poslije 15 sati, a gasilo ga je pet vatrogasnih vozila. Za potrebe gašenja angažovano je i vozilo s velikim ljestvama, odnosno vozilo s korpom za gašenje.

Prema nezvaničnim informacijama s terena, zapalio se poliuretan (materijal koji se koristi u tekstilnoj industriji) u jednoj od hala, a vatra se potom proširila na kompletan objekat prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79