Ugledao se na fudbalere Želje: Čitalac pita gdje se dogovara vrijeme izolacije da i on ode

Čitava drama odigrala se sinoć na Sarajevskom aerodromu u vezi sa dolaskom fudbalera Željezničara iz Izraela, budući da je u timu nekoliko pozitivnih fudbalera na koronavirus.

Ekspedicija Plavih je po dolasku zadržana na pisti, a ulazak u zemlju dozvoljen im je tek pošto su potpisali rješenja o izolaciji. Međutim, načinjen je kompromis, pa je “dogovoreno” da ostanu u izolaciji do ponedjeljka, kada će uslijediti nova testiranja. Tako će za one koji budu negativni, rješenja o izolaciji biti stavljena van snage.

Ovakav “dogovor” zbunio je građane, pa neki s pravom postavljaju pitanje važe li pravila i mjere zaštite jednako za sve, ili su neki ipak povlašteniji u odnosu na druge.

– Vidim vijest kako na Vašem portalu tako i drugim portalima, da su igrači i stručni štab Fudbalskog kluba Željezničar “dogovorili” sa MUP-om KS da do ponedjeljka budu u izolaciji. Molim Vas zbog nas ostalih građana, to jeste ovih što su boravili u šatorima na granici, studentskim domovima, i ostalih koji možda žele na godišnji odmor, ali se boje ako se kojim slučajem zaraze da poslodavac neće tolerisati samoizolaciju, pokušate kao medij kontaktirati MUP, Krizni štab, postoji li mogućnost da se i ostali građani dogovore sa MUP-om o izolaciji, kakav je protokol, gdje se može preuzeti potvrda – napisao je čitalac portala Faktor.

Željini igrači u izolaciji do ponedjeljka: Autobusom napustili Aerodrom

Drama na Aerodromu u Sarajevu: Željini igrači koji su negativni na koronavirus odbijaju potpisati izolaciju

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79