Ugostitelj iz Trpnja: Bosanci su naviknuti na reklamni suncobran… Umjesto palmseta, za njih je bukva set!

Mediji u BiH prenijeli su vijest o gostu iz susjedne države koji je na gradskoj plaži u Trpnju na poluotoku Pelješcu doživio neobičnu situaciju; iznajmljena ležaljka košta 25 kuna, ali ako je stavite ispod palme koja pravi sjenu, onda se naplaćuje triput više – 75 kuna. Novinari portala Morski.hr pokušali su doznati jesu li to u panici zbog loše sezone na Trpnju počeli naplaćivati i hladovinu?

Iz rubrike vjerovali ili ne: U Hrvatskoj naplaćuju čak i sjenu palme

Načelnik općine Trpanj Jakša Franković smatra da se radi o najobičnijoj izmišljotini jer ne vjeruje da je takvo što moguće.

– Ja mislim da je to izmišljotina. Gotovo da je nemoguće, jer je općinsko vijeće za izdavanje koncesijskih odobrenja izdalo dvije koncesije za iznajmljivanje ležaljki. Jednu za „Plavi obrt za morski ribolov“ koji ih ima 36 i tvrtki „Hotel Faraon d.o.o. Trpanj“, koji imaju 20 ležaljki na plaži. Oni iznajmljuju ležaljke, a ne hladovinu i za to su dobili odobrenje. Ukoliko ovo i jest istina, volio bi da se te predstavke pošalju na našu e-mail adresu ili onu Turističke zajednice Trpanj. Ako je gost koristio ležaljku trostruko plaćenu iz navedenog razloga, volio bi vidjeti tu fakturu – kaže načelnik Franković i dodaje:

– Ukoliko je to doista istina, onda je to neka vrsta lošeg marketinškog trika. Tržište kažnjava ovakve neuspjele šale, a ne znaju svi je li to šala ili nije. Gospodin Jakov Begović (jedan od koncesionara, op.a.) je inače sklon šalama, pa je recimo nedavno osvanuo natpis na tabli ispred njegovog objekta „Govorimo sve jezike osim vašeg“, po meni je i to jedna od loših šala koje se također mogu krivo shvatiti.

“Ne naplaćujemo hladovinu nego ležaljku uz palmu”

Nazvali smo gospodina Jakova Begovića, vlasnika obrta za morski ribolov i poznatog ugostiteljskog objekta u Trpnju. Begović je inače u studenom 2018. godine objavio video opasnog glisiranja blizu obale kojeg smo objavili na našim stranicama, što nam je također u razgovoru priznao.

– Ne vidim ništa sporno u tome, a i nije to radi hlada, nego jer ležaljka stoji uz palmu – precizira Begović spornu cijenu najma i nastavlja:

– Tu su dvije palme i stolić je stavljen pored njih i to se zove „palmset“. Da je gospodinu iz Bosne koji je naviknut na reklamne suncobrane, iznajmiti suncobran zbog hlada, onda se ne bi uzrujavali zbog toga. Ako žele, oni mogu iznajmiti obične ležaljke, pa leći ispod njih i koristiti sjenu ležaljke – ljut je trpanjski koncesionar na gosta.

“‘Palmset’ će se ubuduće za goste iz BiH zvati ‘bukvaset'”

Ali načelnik nam je rekao da vi nemate koncesiju za ležaljke u hladovini ili pod palmama, već samo ležaljke.

– Vi opet razmišljate kao Bosanci! To se zove „palmset“. Ima i onih koje nemaju hlada. Sve je ovo ispalo smiješno. Tamo postoje 3-4 veće palme, sve ostale su manje, na koncu sam ja te sve palme sadio; nije ni općina, ni Bosanci ni itko drugi – priča nam Begović.

Ne držite da su vam šale neslane?

– U mene na tabli objekta nikad ne piše da je otvoreno, već „Nije zatvoreno“. Istina je i da smo napisali gostima da „Govorimo sve jezike osim stranih“, pisalo je i akcija „pola litre isto kao litra“. Netko razumije, netko ne razumije.

A ono po život za ronioce opasno glisiranje blizu obale također držite šalom?

– Je, ronioci su osudili onaj video. Ja sam kontaktirao ronioce koji su mi radili loš review na moj ugostiteljski objekt, a nisu bili nikad u baru. Potom sam vidio i da sami krše zakon, recimo da love noću, pa kad sam im rekao, digli su slike sa svojih profila. Uostalom, to je sve bilo davno, vi ne znate kad je to bilo i kakvi su zakoni tada bili. Neki dan sam stavio da je Trpanj proglasio elementarnu nepogodu u turizmu, pa sam stavio staru sliku s kravama na plaži. Često izvadim neke stare slike i snimke da se našalimo – zaključuje priču kontroverzni ugostitelj iz Trpnja i šalje nam fotografiju palme uz napomenu i krajnje uvredljivu poruku za goste iz Bosne i Hercegovine:

“Radi usporedbe hotelski set košta 130 kuna. A palm set ću ubuduće za goste iz BiH zvati bukva set”.

Gost vile u Rovinju požalio se na smrad: Vlasnik mu odgovorio – Mujo, operi zube

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79