Ugostitelji iz Neuma nakon odluke RH poručuju: Ljetujte u svom na svom!

Nakon što je objavljena vijest kako je Hrvatska uvela 14-dnevnu samoizolaciju za sve one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije, mnogi građani naše države će ove godine ljeto provesti u BiH.

Ovo je idealna prilika za sve hotelijere, vlasnike apartmana, ali i druge turističke radnike u BiH da dokažu domaćem stanovništvu kako zavrjeđuju njihovu pažnju, ali je zasigurno i prilika za mnoge Bosance i Hercegovce da se uvjere kako se i u svojoj zemlji može provesti ugodno ljeto.

Davor Krešić, predsjednik Udruženja turističkih radnika Neuma, za portal Radiosarajevo je kazao da će uvođenje mjera samoizolacije u Hrvatskoj biti pun dobitak za Neum iz razloga što je već dosta smještajnih kapaciteta rezervisano.

„Svima nama koji živimo u pograničnim predjelima uvođenje samoizolacije poprilično komplicira situaciju, ali ćemo svakako mi koji radimo u turističkom sektoru ovo iskoristiti poslovno. Već nam pristižu rezervacije, dosta je kapaciteta i rezervisano tako da pozivamo sve one koji misle ljetovati u Neumu da požure“, kazao nam je Krešić.

On je također izjavio kako će se ove godine potruditi da ponude što bolji sadržaj onim posjetiocima iz Bosne i Hercegovine kako bi i iduće godine ljetovali u svom na svom.

„Kada je riječ o hotelskom smještaju, do sada je Neum imao 95 posto ispunjenih kapaciteta stranim gostima. Potrudit ćemo se da potaknemo ljude da odmaraju u BiH. Zadnjih godina Neum zaista ima dobru turističku priču, hoteli su renovirani, pansionski sadržaji su osvježeni. Neum može parirati skoro svim turističkim destinacijama na Jadranu“, poručio je Davor Krešić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79