Ugostitelji u velikom broju izašli na ulice i traže svoja prava!

U ovim trenucima u toku je sastanak između predsjednika Kriznog štaba odnosno ministra zdravstva TK i predstavnika ugostitelja. Ugostitelji zahtjevaju vraćanje radnog vremena na 23 sata, ukidanje mjera i konsultacije za sve naredne odluke.

U toku protesti ugostitelja u Tuzli

Naredbom je koju je donio Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona se od danas 03.03.2021. rad svih ugostiteljskih objekata na području Tuzlanskog kantona ograničava na najduže do 20:00 sati.

Ova naredba odnosi se na sve ugostiteljske objekte, bez obzira da li se radi o zasebnom objektu ili objektu u sklopu nekog drugog javnog objekta, a važi do 18. marta 2021. godine.

Tuzlanski ugostitelji okupljeni kroz neformalnu grupu su upravi policije MUP-a TK predali zahtjev da u skladu sa epidemiološkim mjerama danas u 12:00 sati održe mirne proteste ispred zgrade Vlade TK.

Kriznom štabu Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona dostavljeni su slijedeći zahtjevi: 1. Vraćanje radnog vremena regulisanog zakonom do 23:00 h

2. Ukoliko ne dođe vraćanja radnog vremena do 23:00 h, tražimo odgovornost nadležnih donosioca osporavanih naredbi i odluka da preuzmu odgovornost za nadoknadu štete nanesenom naredbom o skraćenom radnom vremenu.

3. Sastanak sa premijerom Vlade TK, ministrom zdravstva TK i predstavnicima Kriznog štaba TK

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79