Ugostitelji zakazali proteste za četvrtak: Sve zatvorite ili nas pustite da radimo

Vlada Kantona Sarajevo na jučerašnjem sastanku, kojem su prisustvovali i članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS, donijeli su odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata od petka od 20 sati do ponedjeljka u 6 sati. Tim povodom članovi Udruženja ugostitelja KS danas su održali sastanak.

Ahmed Čehajić ispred udruženja ugostitelja, malih biznisa, zanatlija i hotelijera rekao je nakon sastanka da traže totalni lockdown Kantona.

– Ili sve zatvorite ili nas pustite da radimo. Mi nismo krivi što je vlast nesposobna i što ne može nabaviti vakcine. Proteste počinjemo u četvrtak u 13 sati od Vječne vatre prema Vladi KS. Ako se ove mjere koje su donijeli ne pokažu dobrim, tražimo ostavku Vlade KS i premijera Forte. Radimo sa 30 posto kapaciteta i primorani smo da otpustimo radnike – rekao je on.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79