Ugostiteljima u Banjaluci od petka neograničeno radno vrijeme

Kafići, klubovi, restorani, u centru Banjaluke, ukoliko to žele, od petka, mogu raditi do jutra tokom cijele godine, odnosno, imaće neograničeno radno vrijeme. Jedini uslov je da su udaljeni bar kilometar od stambenih objekata, odluka je to koju je Skupština grada Banjaluka izglasala još skoro prije dva mjeseca, a tek će u narednim danima stupiti na snagu.

Naime, realizacija tih odluka koje je Skupština grada Banjaluka odobrila 11. jula, nije mogla početi zbog blokade Službenog glasnika grada Banjaluka. Taj problem riješen je sredinom ovog mjeseca. U Službenom glasniku grada od 21. septembra je objavljen set odluka koji se odnosi na ovu novinu, a precizirano je da one stupaju na snagu osmog dana od dana objave, tačnije 29. septembra.

Pa je tako regulisano i novo radno vrijeme ugostiteljskih objekata koje predviđa da u toku trajanja ljetne i zimske turističke sezone, od sedam ujutru do pet časova idućeg dana, radnim danom i vikendom mogu raditi restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće, koji se nalaze u nultoj i prvoj zoni gradskog građevinskog zemljišta.

U tu novinu nisu uključeni ugostiteljski objekti, koji se nalaze u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, koji će se morati pridržavati trenutno propisanog radnog vremena.

Drugom odlukom su regulisane naknade koje ugostitelji moraju plaćati za duže radno vrijeme. Prema usvojenim izmjenama, ugostitelji koji se nalaze u nultoj zoni, a žele duže da rade moraće plaćati 500 KM mjesečno za tu privilegiju, a oni koji se nalaze u prvoj zoni 300 KM mjesečno.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79