Uhapšen 20-godišnjak koji je prodavao stanove koji ne postoje

O mladiću koji je na području Zagreba prevario više ljudi tako što im je prodao stanove koji ne postoje već se pisalo.

U prvom navratu pričalo se o materijalnoj šteti od 600.000 kuna. No, policija je otkrila još nekoliko slučajeva. 20-godišnjak je, naime, prevario još nekoliko ljudi, i to za oko 2.3 miliona kuna. To je iznos koji su mu uplatili za stanove koji, kako se na kraju ispostavilo, ne postoje.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke daljnjim intenzivnim i ustrajnim provođenjem kriminalističkog istraživanja, tokom kojeg je već potvrđena sumnja da je 20-godišnjak oštetio tri osobe za više od 600.000 kuna, sada su potvrdili i sumnju da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela „Prevara“ i kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ na štetu četiri muškaraca starosti 41, 57, 41 i 79 godina te dvije ženske osobe starosti 58 i 59 godina – piše policija.

Onda su objasnili što se dogodilo. Mladić je ljudima pokazivao lažne nacrte, a oni su potpisivali ugovore o kupovini.

Naime, sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dijela Zagreba izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme – pojašnjava policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79