Uhapšen 20-godišnjak zbog niza kaznenih djela

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prisile prema službenoj osobi, prijetnje, dvije krađe i razbojničke krađe.

Osumnjičeni je došao u zgradu Policijske uprave s namjerom izrade lične karte, nakon čega je uhapšen zbog postojeće potrage. Prilikom privođenja, osumnjičenik je pružao otpor i uputio ozbiljne prijetnje policijskom službeniku.

Sumnjiči se da je u novembru, nakon što su ga zaustavili policijski službenici, krenuo vozilom prema naprijed, izbjegavajući policijskog službenika. Također je osumnjičen da je istog dana ušao u otključanu kuću u Rijeci, otuđio nakit i odgurnuo vlasnicu kuće koja ga je zatekla.

Osim toga, osumnjičenik se tereti da je u novembru i decembru otuđio novčanik i torbicu s novcem iz dva vozila, prouzrokujući materijalnu štetu od oko 1.540 eura firmi iz Viškova.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79