Uhapšen 20-godišnjak zbog sumnje da je zapalio vozilo poslanika u Brčkom

Policijski službenici Policije Brčko distrikta riješili su krivično djelo iz maja ove godine. Dvadesetogodišnji N.T. uhapšen je zbog sumnji da je zapalio vozilo poslanika Skupštine Brčko distrikta Uroša Vojnovića 29. maja. Uradio je ovo, kako se navodi u izvještaju, po nalogu N.K. (1999) koji mu je platio da to uradi. N.K. je uhapšen u augustu.

Podsjetimo, vozilo Kia Fortage poslanika Vojnovića je zapaljeno u 2:36 sati ujutro. Policija je sumnjičila više nepoznatih osoba za kojima je tragala. Uviđajem je utvrđeno da je požar izazvan posipanjem lako zapaljive tečnosti i otvorenim plamenom, te da je na vozilu nastupila veća materijalna šteta.

“Nakon planskih i sistematičnih aktivnosti Policije, izvršena je operativna identifikacija više osoba koja se dovode u vezu sa organizovanjem i izvršenjem ovih krivičnih djela. Dana 02.09.2021. godine, policijski službenici Policije Brčko distrtikta BiH su u službene prostorije pozvali i priveli tri osobe od kojih je uzeto pet izjava na okolnosti paljevine vozila Uroša Vojnovića. Pronađeni su i privremeno oduzeti određeni predmeti važni za krivični postupak. Slobode lišeno je lišen N.T., (2001), zbog osnova sumnje da je po zahtjevu N.K., uz novčanu naknadu, izazvao požar na vozilu, čime je počinio krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti”, navode iz Policije Brčko distrikta.

N.T. će tokom dana biti predat Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

N.K. je uhapšen 26.08.2021. godine i predat u nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Izazivanje opšte opasnosti na štetu jednog ugostiteljskog objekta i paljevine još jednog motornog vozila.

“Protiv N.K. će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti upućena Dopuna Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu kojim će biti obuhvaćeno i krivično djelo Izazivanje opšte opasnosti na štetu Uroša Vojnovića”, saopćeno je iz Policije Brčko distrikta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79