Uhapšen 28-godišnjak zbog krađe dva automobila u Sarajevu

Pripadnici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer 28-godišnjeg mladića inicijala D. S. zbog krađe automobila iz autokuće “Pantera” na Stupu.
D. S., rođen 1992. godine u Olovu a nastanjen u Sarajevu, tereti se da je počinio krivično djelo iz člana 287. stav 2. tačke a. KZ F BiH (Teška krađa).

“Dovodi se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela teške krađe u prostorije autokuće ‘Pantera’, ulica Kurta Schorka, općina Ilidža”, izvijestila je Uprava policije MUP-a KS.

Prilikom pretresa stana koji koristi D.S. u ulici dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža pronađeni su premeti iz pomenutog krivičnog djela.

“D.S. će nakon završene kriminalističke obrade biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo”, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.

Automobili Audi A4 i Audi Q5 ukradeni su prekjučer iz autokuće “Pantera” na Stupu i pronađeni jučer u istom naselju, u kompleksu Tibra.

Kako nezvanično saznajemo, uhapšen je Damir Sirćo koji je ukradene automobile parkirao na parkingu kompleksa Tibra gdje je iznajmljivao stan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79