Uhapšen 37-godišnjak iz Tuzle zbog posjedovanja droge

U akciji policije u Tuzli, D.H. (37) je uhapšen nakon što je u njegovom stanu pronađena opojna droga. On će biti prebačen nadležnom Tužilaštvu TK radi daljeg postupanja.

Policajci Uprave policije MUP TK, u nastojanju da suzbiju zloupotrebu opojnih droga, izvršili su pretres stana 37-godišnjeg D.H. iz Tuzle.

Tokom pretresa, pronađena su i privremeno oduzeta dva pakovanja različite veličine sa sumnjivom bijelom materijom, koja je asocirala na opojnu drogu, kao i jedno pakovanje sa biljnom materijom koja je također izgledala kao opojna droga. Također su pronađeni digitalna vaga za precizno mjerenje, uređaj za vakumiranje i druge predmete.

Nadležni kantonalni tužilac je obaviješten o ovom slučaju, a D.H. je uhapšen. Nakon završene kriminalističke obrade, bit će prebačen Kantonalnom tužilaštvu radi daljeg postupka, zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i distribucije opojnih droga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79