Uhapšen Austrijanac porijeklom iz Mrkonjić Grada

Državljanin Austrije Dejan Vučković (27) višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela i prekršaja za kojim je raspisana potraga od strane Policijske uprave Mrkonjić Grad, uhapšen je u utorak u Prnjavoru.

Kako je saopšteno iz PU Mrkonjić Grad, D.V. se sumnjiči da je 1. januara na području ove policijske uprave počinio više prekršaja javnog reda i mira. Dva dana kasnije mještanin ga je prijavio da mu je Vučković,  koji je porijeklom iz Mrkonjić Grada, uzeo ključeve i opel vektru i nije mu vratio.

“Daljim operativnim radom je ustanovljeno da osumnjičeni koristi vozilo BMW sa registarskim tablicama za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovane”, navode iz PU Mrkonjić Grad dodajući da je o svemu obaviješten dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

On se tereti za krivična djela utaja i falsifikovanje isprave, a takođe je nadležnom sudu podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za prekršaje vrijeđanje, tuča,  fizički napad i ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija.

On je predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banjaluka, a kako nezvanično saznajemo i ranije je imao zabranu ulaska u BiH.

 

Nezavisne

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79