Uhapšen Bosanac u Zagrebu: Pronađeno preko 11kg marihuane i još mnogo drugih narkotičkih sredstava

U Zagrebu je nedavno došlo do hapšenja 46-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine nakon što je u njegovom stanu u Novom Zagrebu policija pronašla značajne količine različitih vrsta droga, kao i municiju i novac.

Kriminalistička istraga koja je uslijedila rezultirala je krivičnim prijavama i predajom osumnjičenog pritvorskom nadzorniku.

Pretraga doma osumnjičenog otkrila je 11.461 kilogram marihuane, 51.68 grama hašiša, 749 grama amfetamina, 13 grama psilocibinskih gljiva i 185 tableta MDMA, popularno poznatih kao “Ecstasy”.

Također, policija je pronašla i drugu opremu povezanu s drogom, uključujući kutiju s 17 tableta “Viagra”, kuhinjski uređaj sa tragovima bijele praškaste materije, metalnu lulu za konzumaciju droge, tri drobilice s tragovima konoplje, tri digitalne vage za mjerenje težine, kao i osamnaest ampula i devet električnih uređaja ispunjenih uljem konoplje.

Pronađene su i dvije medicinske šprice ispunjene uljem konoplje, 197 komada puščanog streljiva te 2.490 eura u gotovini.

Pronađene droge i oprema ukazuju na namjeru daljnjeg stavljanja droga u promet.

Policija je protiv osumnjičenog podnijela kaznene prijave za proizvodnju i promet drogama, nedopuštenu trgovinu, kao i za nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79