Uhapšen direktor bolnice u Zenici Tarik Zulović

U policijskoj akciji pripadnika MUP-a KS i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) “Black Tie 2” po nalogu Tužilaštva BiH danas su privedene ukupno 22 osobe.

Uhapšeni su visokopozicionirani policijski dužnosnici Federalne uprave policije (FUP), saopćilo je Tužilaštvo BiH, a akcije je povezana s međunarodnim narkokartelom Dino i Tito čiji je vođa Edina Gačanin, osoba koje su SAD prošle godine stavile na crnu listu.

Kako smo ranije objavili, uhapšeni su po nalogu Tužilaštva BiH, šef specijalne policije FUP-a Mustafa Selmanović i sarajevski biznismen Gordan Memija.

Priveden je nakon izdavanja naloga Tužilaštva i Vahidin Munjić, v.d. direktor FUP-a.

Među uhapšenima su i specijalci FUP-a koji su u Sarajevu prije osam godina čuvali Edina Gačanina Tita. To su specijalci Emir Druškić, Adin Ćatić i Senad Kadić.

Uhapšeni su i bivši pripadnici FUP-a, koji su također čuvali Gačanina u Sarajevu Ibro Miladin i Dražen Čobović.

Uhapšen je i Haris Behram, ali i, kako saznajemo, direktor bolnice u Zenici Tarik Zulović. On će biti prebačen u SIPA-u. Među uhapšenima je i Ermin Alamerović zvani Kiki. On je vlasnik jedne privatne fime na Dobrinji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79