Uhapšen jedan osumnjičeni za ubistvo Đorđa Mijatovića! U pitanju je maloljetnik?

Dvojica maloljetnika koji se sumnjiče za prebijanje Đorđa Mijatovića, rođenog brata federalnog ministra Vojina Mijatovića u parku na Voždovcu identifikovana su, a jedan od osumnjičenih je (16) uhapšen.

Kako je potvrđeno, maloljetnici se sumnjiče da su Mijatoviću koji je nekoliko sati kasnije preminuo, zadali nekoliko udaraca u glavu.

Za drugim osumnjičenim se intenzivno traga, piše Blic.

Prema nezvaničnim saznanjima, mladiću (16) se na teret stavlja krivično djelo – teško ubistvo.

“Trenutno je saslušanje osumnjičenog kod sudije za maloljetnike Višeg suda u Beogradu”, kaže izvor “Blica”.

I drugi osumnjičeni je šesnaestogodišnjak i za njim se intezivno traga.

Maloljetnici se sumnjiče da su Mijatoviću zadali udarce u glavu.

Mijatović je podlegao povredama par sati nakon prebijanja.

Obdukcija je, prema nezvaničnim saznanjima, pokazala da je dobio šest udaraca u glavu od kojih je jedan bio u predjelu sljepočnice. Upravo taj udarac izazvao je pucanje lobanje što je dovelo do epi napada i infarkta.

“Huligani su dječaku koji ima desetak godina uzeli loptu i šutnuli je. Dječak je otišao kod oca i požalio se, nakon čega je Mijatović sišao i rekao im da ostave dječaka na miru. Tad su se huligani zaletjeli i krenuli da ga neprestano udaraju. Skakali su mu po glavi. Šutirali ga. Od toga mu je naprsla lobanja. Htjeli su i da ga zapale bakljom”, rekao je poznatnik Mijatovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79