Uhapšen jer je na društvenim mrežama prijetio Plenkoviću

Zbog sumnje na krivično djelo prijetnje, 35-godišnjak je, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uhapšen i predan pritvorskom stražaru.

Osječko-baranjska policija uhapsila je 35-godišnjaka sa područja te županije zbog sumnje da je putem društvenih mreža prijetio hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Kako navode regionalni mediji, osumnjičenik se tereti da je putem društvene mreže u nekoliko navrata od jula do oktobra ove godine javno objavljivao prijeteće komentare usmjerene prema Plenkoviću.

Zbog sumnje na krivično djelo prijetnje, 35-godišnjak je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uhapšen i predan pritvorskom stražaru, dok policija protiv njega podnosi krivičnu prijavu nadležnom državnom tužiocu, piše Index.hr.

Sigurnost najistaknutijih vladajućih političara u Hrvatskoj posebno je u fokusu javnosti, ali i sigurnosnih službi, nakon što je Danijel Bezuk (22) 12. oktobra iz kalašnjikova pucao na tri policajca ispred zgrade Vlade na Markovom trgu u Zagrebu, a nakon toga počinio samoubistvo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79